DOĞALTAŞ SEKTÖRÜNDE MESLEK HASTALIKLARI VE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sürdürülen Avrupa Birliği destekli Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Doğaltaş Sektöründe Meslek Hastalıkları ve Alınması Gereken Önlemler Çalıştayı düzenlendi. Akrones Otel’de, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Çalıştay’a, ATSO Meclis Üyeleri, Meslek Komiteleri Üyeleri, iş insanları, bilim insanları ve uzmanlar katıldı.
UFUK AÇACAK BİR PROJE
Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Son dönemde ‘Projeci Oda’ olarak anılmaya başlayan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, ilimize ve ülkemize katkı sağlayacak önemli projelere imza atıyor. Bu önemli projelerden biri de, bildiğiniz gibi Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’dir. Bir mermer şehri olan ilimizin en önemli sektörünün paydaşlarının ufkunu açacağını düşündüğümüz projemiz kapsamında birçok eğitim verdik, seminer düzenledik” dedi.
PROJE ORTAĞI VE İŞTİRAKÇİLERİNE TEŞEKKÜR
Proje ortakları ve iştirakçilerine teşekkür eden Serteser, “İlimizde siz değerli iş insanlarımızla bir araya geldiğimiz gibi proje ortaklarımız arasında bulunan Bolvadin, Çay, Dinar, Emirdağ, Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odaları üyelerinin de yararlanacağı toplantılara imza attık. Proje ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca proje iştirakçilerimiz olan Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi, İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Afyon Boğaz Mermerciler Derneği ve Afyonkarahisar İscehisar Mermerciler Derneği’ne de teşekkür ediyorum. Bugünkü Çalıştayımız’da iki oturumda Meslek Hastalıkları ile Çalışan Eğitimleri ana başlıklarında çok önemli bilgiler edineceğiz. Çalıştayımız’ı yönetecek bilim insanlarımıza, Çalıştayımız’da sunum yapacak uzmanlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Çalıştayımız’ın sektörümüz için yararlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
“ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ İLGİLİ MAKAMLARA İLETİYORUZ”
Serteser, konuşmasını şu vurgularla sonlandırdı:
“Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üyelerimizin karşılaştıkları sorunları çözmek; kendi sektörlerinde en iyiye ulaşmalarını sağlamak için var gücüyle çalışacaktır. Bu bağlamda, sektörleri ile ilgili sorun yaşayan tüm üyelerimizin Meclisimize ve Yönetim Kurulumuz’a ulaşmasını, ayrıca bağlı bulundukları Meslek Komiteleri’ni de bilgilendirmelerini rica ediyorum. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, tüm Meslek Komiteleri’ni periyodik olarak toplayan, sektörlerdeki sorunları konuşan, çözüm önerilerini ilgili makam ve mercilere ileten birimlere sahip Oda’dır. Sektörlerin, hatta birebir firmaların sorunlarının çözümü için çalışılmakta, yıl içinde birçok lobi faaliyetine imza atılmaktadır. Meslek Komitelerimiz’e başvurulduğu zaman, gerekli çözümler Meslek Komitelerimiz ve Yönetim Kurulumuzca bulunacaktır.”
PROJE SUNUMU YAPILDI
Açılış konuşmasının ardından ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Şenol, proje kapsamında düzenlenen ‘Doğaltaş Sektörü İş Sağlığı Güvenliği Uygulamasında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’nın Sonuç Bildirgesi’nin özetini kamuoyuyla paylaştı.
İKİ OTURUMDA ÖNEMLİ BİLGİLER
Şenol’un sunumundan sonra Çalıştay’ın oturum kısmına geçildi. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Mehmet Nuri Konya’nın başkanlığındaki birinci oturumda Doğaltaş Sektöründe Karşılaşılan Meslek Hastalıkları masaya yatırıldı. Bu oturumda Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Kürklü, Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü- Merkez Müdür Yardımcısı Erkan Avcıoğlu, AFSÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Güven Coşğun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Uzmanları Gurur Tantoğlu ve Mehmet Eren Sökmen, AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Emine Barın sunum yaptı.
Çalıştay’ın “Doğaltaş Sektöründe Kişisel Koruyucu Donanım ve Çalışan Eğitimleri” adını taşıyan ikinci oturumunu AKÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrfan Celal Engin yönetti. Bu oturumda İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Ümit Sayın, AKÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ekrem Arıtan, AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belkıs Özkara sunum yaptı.
Çalıştay, Genel Değerlendirme ve Soru-Cevap kısımlarının ardından Katılım Belgeleri’nin takdimi ile sona erdi.
Doğaltaş Sektöründe Meslek Hastalıkları ve Alınması Gereken Önlemler Çalıştayı’nı bağlantıdan izleyebilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=EDsnNLAuWO4

Ekleme Tarihi:10.05.2022

Okunma Sayısı:917

HIZLI ERİŞİM

BİZE ULAŞIN Dörtyol Mah. 2078. Sokak No:11 03040 Merkez/AFYONKARAHİSAR
TELEFON +90 272 213 56 57
FAKS +90 272 213 56 60
E-POSTA info@afyonkarahisartso.org.tr
ÇAĞRI MERKEZİ 0 850 346 03 03

Sosyal Medya Akışları

Basında Biz