AFYON, SAĞLIK TURİZMİNDEN DAHA ÇOK PAY ALMALI

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde düzenlenen 19. Ulusal Turizm Kongresi’ne katıldı. Serteser, Kongre’de yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’ın sağlık turizminden daha çok pay alması gerektiğini belirtti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampusu Atatürk Kongre Merkezi’nde 19. Ulusal Turizm Kongresi düzenlendi. Kongre’ye Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Kayseri Üniversitesi Rektörü ve Ulusal Turizm Kongresi Dönem Başkanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve protokol üyeleri katıldı. 
SAĞLIK TURİZMİNE HİZMET EDİLİYOR
Sağlık Turizmi’nin ele alındığı Kongre’de konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, şehrin uyum içinde ilerlediğini belirterek “Yolların kesiştiği, zaferin, lezzetin, mermerin başkenti olan Afyonkarahisar, son 10 yılda yaptığı atılımla termalin de başkenti olmuş ve bunu hak etmiştir. Bu çalışmalarda Valilik, Belediye, Üniversitemiz, Sayın Prof. Dr. Mustafa Solak, sağlık turizmine hizmet etmiştir. Artık iki rektörümüz var. Bundan sonra el ele vererek sağlık turizmine katkı sağlayacaktır. Sayın Valimiz, son yıllarda tanıtıma en önem veren Valilerimiz’den bir tanesi” dedi. 
ALTI HARFLİ BİR KELİMEDEN FAZLASI
Termal kaynakların önemine dikkat çeken Serteser, “Afyonkarahisar için termal, 6 harfli bir kelimeden çok daha fazlasını ifade etmektedir. Termal, malumunuz olduğu üzere ilimizde konutların ısınmasında, teknolojik seralarda, elektrik enerjisi üretiminde ve en önemlisi turistik tesislerimizde kullanılmaktadır. Termal, spordaki hareketliliğin de önünü açmış; adeta şehrin gelişiminin lokomotifi olmuştur. Günümüzde Afyonkarahisar’ın sağlık turizminin de merkezi olma yolunda ilerlemektedir. Valiliğimiz, Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız’ın, diğer kurumların da ortak olduğu AFJET, bu konuda önemlidir. Termal kaynaklar tek elden yönetilmektedir. Bu şirketin kurulmasını sağlayan daha önceki yöneticilerine, şimdiki yöneticilerine, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Valimiz’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
GENİŞ BİR COĞRAFYADAN YARARLANABİLİRİZ
Sağlık turizmindeki potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Serteser, şöyle konuştu:
“Sağlık turizmi, hem birçok rahatsızlığa şifa arayan yerli turistlere, hem de Avrupa’daki, özellikle orta yaş üzeri, dünyanın farklı bölgelerini gezmeye hevesli yabancı turistlere hitap ediyor. Bunun yanı sıra akraba topluluklar olarak nitelendirilen Orta Asya devletlerinin, ortak coğrafyayı paylaştığımız Arap ülkelerinin de son yıllarda sağlık turizmine yöneldiğini görüyoruz. Uzmanlar, termal turizmi de içine alan sağlık turizminin dünyada 3.7 trilyon Dolar’lık bir pazara sahip olduğunu hesaplıyor. Bu büyük pazardan Türkiye ve Afyonkarahisar, daha çok pay almalı. Bunun için otellerimizin çeşitli sağlık ve sigorta kuruluşları ile görüştüğünü biliyoruz.”
HAMM İLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞME
Afyonkarahisar’ın kardeş kenti Hamm’ın sağlık turizmine yönelik bir çalışma yapacağını duyuran Serteser, “Bizim Almanya’da bir kardeş şehrimiz var. Geçen sene Ruhr havzasının düzenlemeyi düşündüğü Türkiye-Almanya Fuarı’nı Hamm Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Bizimle ortak çalışmak istediklerini söylediler. Sayın Cumhurbaşkanımız Almanya’da olduğu sırada, hem Sayın Cumhurbaşkanımız’la, hem de sayın TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız ile görüştüklerini söylediler. Gelecek sene Ağustos ayında Hamm’da düzenlenecek Türk-Alman Fuarı’nı Afyon ve Hamm yetkilileri gerçekleştirecek. Otellerimiz, sağlık turizmi konusunda yurtdışı sağlık sigortaları ile ilgili anlaşma yapmaya çalışıyorlar. Ama henüz bunların gerçekleşmediğini görüyoruz. Yıllardır bu konuda uğraşılıyor. Bu konuyu Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Petermann, Alman yetkililerle görüşecek. İnşallah gelecek sene Ağustos ayına kadar bu çalışmaları da yapıp bitirmek istiyoruz. Bu konuda Petermann, Merkel’in partisinden. Bunu üstlenebileceklerini söylediler. Türkiye’de sağlık hizmetleri ucuz ve kaliteli. Bu konuda turist çekebilirsek önemli bir fayda sağlanabileceğini düşünüyoruz” dedi. 
ŞEHRİN MARKALAŞMA GAYRETİ SÜRECEK
Serteser, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:
“Sağlık turizminin gelişmesi ile birbirinden kaliteli otellerimizde sunulan menülerin bazılarında diyetisyen imzası da göreceğimizi söylemek zor değil. Çünkü özellikle Avrupa’dan gelen turistler, sağlık turizmi paketlerini, aynı zamanda yeme-içme kültürünün devamı olarak satın almak istemektedir. Sözlerime son verirken, Afyon Kocatepe Üniversitemiz’i ve kıymetli akademisyenlerimizi böyle güzel bir kongre düzenledikleri için tebrik ediyorum. Afyon, Valiliği, Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, iki devlet üniversitesi ve sivil toplum örgütleri ile markalaşma gayretini sürdürüyor. Bu gayretin sonuç alacağına inandığımı bildiriyor, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum.”
Konuşmaların ardından, Kongre’ye destek olan kişi, kurum ve kuruluşlara plaket verildi. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e de bu çerçevede plaket takdim edildi.

Ekleme Tarihi:21.10.2018

Okunma Sayısı:1638

İlgili Fotoğraflar

HIZLI ERİŞİM

BİZE ULAŞIN Dörtyol Mah. 2078. Sokak No:11 03040 Merkez/AFYONKARAHİSAR
TELEFON +90 272 213 56 57
FAKS +90 272 213 56 60
E-POSTA info@afyonkarahisartso.org.tr
ÇAĞRI MERKEZİ 0 850 346 03 03

Sosyal Medya Akışları

Basında Biz