“HEM ÇOK, HEM SÜREKLİ KAZANMAK İSTER MİSİN” BAŞLIKLI SEMİNER DÜZENLENDİ
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği “Hem Çok, Hem Sürekli Kazanmak İster Misin” başlıklı seminere yoğun katılım oldu.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, yoğun katılım sağlanan bir seminere ev sahipliği yaptı. TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen “Hem Çok, Hem Sürekli Kazanmak İster Misin” başlıklı seminer, ATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
HİSARCIKLIOĞLU ÖNCÜLÜK ETTİ
Seminerin açılış konuşmasını yapan TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mustafa Özkan, “Girişimciler Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde ülke genelinde kurulmuştur. Bu kurulların amaçları arasında ülkemizdeki genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi için politika önerileri geliştirip, ilgili kamu kurumlarına sunulması, girişimcilik kültürünün gençler arasında yaygınlaşmasına öncülük edilmesi, potansiyel ve mevcut girişimcileri desteklemek amacıyla eğitim, seminer ve paneller düzenlenmesi gibi başlıklar yer almaktadır” dedi.
ATSO YÖNETİM KURULU’NA TEŞEKKÜR
Afyonkarahisar’da birçok faaliyete imza attıklarını kaydeden Özkan, “Biz de TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu olarak Mart ayında gerçekleştirilen seçimden bu yana ilimizde girişimcilik noktasında farkındalığın artırılması için çalışmalar yapıyoruz. İlçelerimizi ziyaret ediyoruz, fabrikalarımızı, işletmelerimizi inceliyoruz. İlimizdeki sivil toplum kuruluşları ile yakından temas kuruyoruz; bölgemizdeki Genç Girişimciler Kurulları ile iletişim kuruyoruz. Genç Girişimciler olarak kısa vadeli değil, orta ve uzun vadeli düşünerek adım atıyor; ülkemizin ihtiyaç duyduğu üretim ve istihdamın sağlanması ve sürdürülebilir olması için gayret gösteriyoruz” diye konuştu. Özkan, konuşmasını “Bizlere her faaliyetimizde destek olan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser ve ATSO Yönetim Kurulu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadeleri ile bitirdi.
“HEDEF BELİRLEMEK ÇOK ÖNEMLİ”
ATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Afyonkarahisar GGK Doğal Üyesi Hayrettin Güzbey de “Seminerin başlığı son derece ilgi çekici. Büyüklerimiz ‘ekmek, aslanın ağzında’ diye bir söz kullanırdı; ancak günümüzde bu söz bile yaşadıklarımızı tam olarak karşılamıyor. Günümüzde ayakta durmak için çok çalışmanın yanı sıra, bir hedef doğrultusunda, bir yöne ilerleyerek, uzmanlaşarak ve elbette markalaşarak hareket etmek gerekiyor” şeklinde konuştu.
“TALEPLERİNİZİ BİZE İLETİN”
Güzbey, konuşmasında şu vurgulara yer verdi:
“Hedeflerinizin olması da hayatta var olma yarışında yeterli değil. Bize göre asıl sorun, hedefinize ulaştıktan sonra başlıyor. Belirlediğiniz hedefe ulaştıktan sonra yeni bir zirve tespit etmezseniz, geride kalmaya hatta belki bocalamaya başlarsınız. Başarının sürdürülebilir olması çok önemlidir. Oda olarak, hem ATSO KOBİ Akademisi, hem de Genç ve Kadın Girişimciler Kurullarımız vasıtasıyla siz değerli üyelerimizi bilgilendirme gayreti içindeyiz. Bu gayretimiz çerçevesinde sizden de katkı bekliyoruz. Bizlere eğitim ve konu başlıkları taleplerinizi iletebilirsiniz. ATSO KOBİ Akademisi’nin 2020 etkinlik takvimini belirlerken bu talepleri de dikkate alacağız. Sözlerime son verirken sizleri tekrar saygı ve sevgi ile selamlıyor; bu semineri düzenleyen TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulumuz’a teşekkür ediyorum.”
FAYDA-MALİYET ANALİZİ YAPILIYOR
Güzbey’in konuşmasının ardından Uzman Eğitmen Ceyhun Yeşilşerit, salonu dolduran katılımcılara “marka olma” konusunda ipuçları verdi. Yeşilşerit, “Ticaretin formülü çok açık. Satın alan kişi, üründen elde edeceği faydayı o ürünü elde etmek için katlanacağı maliyete bölüyor. Fayda-maliyet analizi yapıyorsunuz. Bu analizde kârlıysanız satın alımı gerçekleştiriyorsunuz” dedi.
“ÜRÜN GELİŞTİRME ÜZERİNDE YOĞUNLAŞALIM”
Yeşilşerit, “Marka, ürünün değerinin ifade ediliş şeklidir. Ya çok kaliteli ürün üreteceksiniz, ya da maliyeti en düşüğe çekeceksiniz. Rekabet edebilmek için Araştırma Geliştirme ve Ürün Geliştirme üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor. Buluş yapmak zor; ama ürün geliştirmek üstesinden gelinebilecek bir konudur. Satışlardaki fiyat farkını marka belirler. Marka aynı zamanda katma değer üretmeye de yardımcı olur” ifadelerini kullandı.
Ekleme Tarihi:8.10.2019
Okunma Sayısı:1627