TİCARİ ALACAK SİGORTASI SEMİNERİ YAPILDI
“KOBİ’lere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri” ATSO hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirildi. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Akif İşbilir, ATSO Meclis Üyesi Şükrü Bızıkçı, ATSO 24. Meslek Komitesi (Sigorta İşletmeleri) Başkanı Funda Güleç Yaman, ATSO 24. Meslek Komitesi üyeleri ile ATSO üyesi firmalarının temsilcilerinin katıldığı seminerin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Akif İşbilir yaptı. İşbilir, “Bu yılın başından itibaren uygulanan Ticari Alacak Sigortası, bizim de üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Oda-Borsa Camiası’nın yoğun çalışmaları neticesinde ülke gündemine gelmiştir. Devlet Destekli Alacak Sigortası, ticari bir alacağın ödenmemesine bağlı olarak ortaya çıkabilecek kayıpları tazmin edecektir. Bu sigortanın nihai amacı firmaları büyük ölçekli kayıplara karşı korumaktır” dedi.
“EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ SÜRECEK”
İşbilir, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Mevcut uygulamada ciro kriterinden dolayı alacaklarını sigorta altına alamayan KOBİ’lere de bu sistem ile ciddi bir imkân sunulmaktadır. Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi’ni Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görevlendirmesi ile Halk Sigorta yürütecek. Oda olarak, böyle yeni bir konu ve başlıkta, konunun uzmanı aracılığıyla bilgi edinmenizi çok önemsiyoruz. Bu nedenle bugünkü eğitimin son derece yararlı olacağına inancımız tamdır. Odamız, bundan sonra da siz değerli üyelerimizin ticari hayatta daha etkin rol alması ve istihdamı sürdürmesi için eğitim ve faaliyetlerine devam edecektir.”
TEMİNAT DÂHİLİNDE OLAN SATIŞLAR
İşbilir’in ardından Halk Sigorta A.Ş. Ticari Alacak Sigortaları Müdürlüğü Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy, Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası hakkında sunum yaptı. Gürsoy, “Açık hesap, çek ve senet ile yapılan satışlar, vadeli faturalı satışlar, tüzel kişiliklere yapılan satışlar Ticari Alacak Sigortası teminatı dâhilindedir. 120 gün ile sınırladığımız süreç sonucunda tahsilat işlemi sonuçlanmamış ise tazminat ödemesini yapıyoruz. Tahsis edilen kredi limiti veya borç rakamı üzerinden yüzde 70 veya yüzde 90 teminat oranlarına istinaden tazminat ödemesini gerçekleştiriyoruz. Tazminat ödemesinden sonra da söz konusu hasar dosyası ile ilgili hukuki süreci devam ettiriyoruz. Böylece olası bir tahsilat durumunda, tazminat tutarını aşan kısmını da size ödüyoruz” ifadelerini kullandı.
Bilgilendirme Sunumuna Ulaşmak İçin Tıklayın
Ekleme Tarihi:9.10.2019
Okunma Sayısı:1680