15.Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı

15.GÖLLER BÖLGESİ Tarım ve Hayvancılık Fuarı
(14-17 Kasım 2019)

 

Gelişen dünya konjöktründe, küresel ısınma ve buna bağlı su sıkıntısı, Tarım sektörünü her zaman olduğundan daha da önemli hale getirmiştir. Tarım sektörü bu önemini gelecek yıllarda daha da artıracak gibi görünmektedir.

DETAY FUARCILIK LTD. ŞTİ. Olarak bu düşünceden yola çıkarak tarım sektöründe iyi bir potansiyel gördüğümüz GÖLLER BÖLGESİNDE 2005 yılında başlattığımız ve 14 yıldır başarıyla gerçekleştirdiğimiz fuarımızı bu yılda 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirecek olmanın heyecanı içindeyiz. İlk yıldan beri siz değerli katılımcıların desteklediği fuarımız her geçen yıl gözle görülür gelişmeler kaydetmektedir. Ekip olarak bu sorumluluk bilinciyle çalışmalara büyük bir heyecanla başlamış bulunmaktayız.

Göller bölgesinin ciddi bir tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip olduğu ve yeni gelişmelerle bu potansiyelin daha çok arttığı gözlemlenmektedir. Isparta ekonomisi de ağırlıklı olarak tarıma dayanmaktadır. Tropikal bitkiler hariç hemen her türlü sebze ve meyve yetiştirilebildiği Isparta bölgesinde, özellikle elmacılıkta 518 bin tonluk üretimle Türkiye’nin elma üretiminin % 20’sini karşılamaktadır. Bu da demektir ki Türkiye`de üretilen her 5 elmadan biri Isparta`da üretilmektedir. Bu nedenle Isparta ‘Türkiye’nin elma üretim merkezi’ olarak tanımlanmaktadır.

Bunun yanında da 16.587 ton kirazla yine ekonomiye önemli katkı sağlamaktadır. Ayrıca Isparta yağlık gül üretiminde de Türkiye de birinci sıradadır. Bölge illerinden Burdur için ise,Hayvansal üretim hem ekonomiye olan katkısı hem de önemli bir geçim kaynağı olması sebebiyle önemli bir yer tutmaktadır. Et ve yumurta tavukçuluğu yanında büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda önemli gelişmeler kaydedilmiştir ve üretim miktarları dikkate alınmaya değer boyutlardadır. Günde yaklaşık 800 ton süt üretilen Burdur’da hayvancılık sektörünün gelişmesi için tüm kurumlar ortak olarak büyük bir çaba sarfetmektedir.
Tüm bu veriler ışığında DETAY FUARCILIK Org. Ltd. Şti tarafından Isparta Ticaret Borsası öncülüğünde, IspartaValiliği, S.D.Üniversitesi, Isparta Tarım il Müdürlüğü ve İlçe teşkilatları işbirliğiyle, 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan 15.Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Isparta Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayında tüm tarım gönüllülerine kapılarını açacaktır.

Göller bölgesinin ciddi bir tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip olduğu ve yeni gelişmelerle bu potansiyelin daha çok arttığı gözlemlenmektedir. Isparta ekonomisi de ağırlıklı olarak tarıma dayanmaktadır. Tropikal bitkiler hariç hemen her türlü sebze ve meyve yetiştirilebildiği Isparta bölgesinde, özellikle elmacılıkta 518 bin tonluk üretimle Türkiye’nin elma üretiminin % 20’sini karşılamaktadır. Bu da demektir ki Türkiye`de üretilen her 5 elmadan biri Isparta`da üretilmektedir.

Bu nedenle Isparta ‘Türkiye’nin elma üretim merkezi’ olarak tanımlanmaktadır.
Bunun yanında da 16.587 ton kirazla yine ekonomiye önemli katkı sağlamaktadır. Ayrıca Isparta yağlık gül üretiminde de Türkiye de birinci sıradadır.
Bölge illerinden Burdur için ise, Hayvansal üretim hem ekonomiye olan katkısı hem de önemli bir geçim kaynağı olması sebebiyle önemli bir yer tutmaktadır. Et ve yumurta tavukçuluğu yanında büyükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunda önemli gelişmeler kaydedilmiştir ve üretim miktarları dikkate alınmaya değer boyutlardadır. Günde yaklaşık 800 ton süt üretilen Burdur’da hayvancılık sektörünün gelişmesi için tüm kurumlar ortak olarak büyük bir çaba sarf etmektedir.

Sizde bölge tarımında benimde payım var diyorsanız organizasyonumuzda yerinizi almak için zaman kaybetmeden bizimle bağlantıya geçiniz.

Ekleme Tarihi:1.11.2019

Okunma Sayısı:1787

HIZLI ERİŞİM

BİZE ULAŞIN Dörtyol Mah. 2078. Sokak No:11 03040 Merkez/AFYONKARAHİSAR
TELEFON +90 272 213 56 57
FAKS +90 272 213 56 60
E-POSTA info@afyonkarahisartso.org.tr
ÇAĞRI MERKEZİ 0 850 346 03 03

Sosyal Medya Akışları

Basında Biz