İŞVEREN VE İŞVEREN VEKİLİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ
Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında 9 Ekim 2015 tarihinde İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme işbirliği protokolü imzalanmıştır.
Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri ondan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecektir.
Herhangi bir diploma derecesi aranmaksızın programa 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilir.
Başvuru Tarihi ve Kayıt Bedeli
Başvuru işlemleri 10 Ekim 2016 – 28 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Yaşadığınız ildeki AÖF bürolarından başvuru işlemleriyle ilgili bilgi alabilirsiniz.
Kayıt bedeli 250 TL’dir.
Daha önceki sınavında başarısız olup tekrar sınava girecek adaylar için kayıt yenileme bedeli 125 TL'dir.
AÖF Büro adresleri için tıklayınız.
Kitap
Sertifika programı kapsamında bir ders kitabı hazırlanmış olup 7 Kasım 2016 tarihinden itibaren 81 ildeki Açıköğretim Fakültesi Bürolarından temin edilecektir.
e-Öğrenme Hizmetleri
Katılımcılar ders kitabının yanı sıra 7 Kasım 2016 tarihinden itibaren e-Sertifika Programları Portalında kullanıcı adı ve parolalarını yazarak aşağıdaki adresten oturum açtıklarında tüm e-Öğrenme hizmetlerine ulaşabilirler.
https://ekampus.anadolu.edu.tr/#
Adresindeki Giriş Yap: Diğer kısmında Kullanıcı Adı ve Şifre alanına TC Kimlik Numaranızı yazarak oturum açabilirsiniz.
Dikkat: İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-Sertifika Programına katılıp aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sisteminde kayıtlı öğrenciler ; Giriş Yap: Anadolu Üniversitesi kısmından derse erişeceklerdir.
Kullanım Kılavuzunu bilgisayarınıza indirebilirsiniz:
SERTIFIKA_PROGRAMLARI_KULLANMA_KILAVUZU.pdf
Sınav
Sınav 17 Aralık 2016 tarihinde belirli merkezlerde tek oturumda yapılacaktır. Başvuru sırasında adaylar sınav merkezini tercih edebilirler.
Başarı Ölçütleri ve Tamamlama Belgesi
Katılımcıların başarılı olabilmesi için sınavdan 100 tam puan üzerinden 50 puan alması gerekmektedir. 50 ve üzeri puan alan katılımcılar “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Eğitimi Tamamlama Belgesi” almaya hak kazanacaktır.
Sınavdan 15 gün sonra adayların başarı durumunu gösteren “Sınav Sonuç Belgesi” internette yayınlanacaktır.
Sınav sonuçları ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirilecektir. İSG Hizmetlerini üstlenmek isteyen ve sınavı kazanan işveren veya işveren vekilleri İSG-KÂTİP sistemine internet üzerinden elektronik olarak kendi kayıtlarını yapmaları halinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceklerdir.
Ekleme Tarihi:10.10.2016
Okunma Sayısı:1878