» Gıda İşleme Teknolojileri
Her 2 yılda bir, mart ayında gerçekleştirilen FOTEG İSTANBUL Gıda İşleme Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı, gıda işleme donanımı sağlayıcıları ile gıda üretim sektörü temsilcileri ve üst düzey yöneticilerinin buluşma noktasıdır. Fuar, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen katılımcı ve ziyaretçileriyle geniş bir pazar içerisindeki son eğilimleri öğrenmek için taraflara önemli fırsatlar sağlamaktadır.
» Gıda Katkı Maddeleri
Türk ekonomisi geliştikçe Türkiye, Avrupa ve Kuzey Amerika için gıda katkı maddeleri ihracatında büyük bir pazar haline geldi. Sektörde oluşan daha kaliteli katkı maddelerine ve daha çok lezzet çeşidine olan talebin artması nedeniyle FOTEG İSTANBUL bu kazançlı pazara girmek isteyenler için ideal bir sunum yeri oldu. Kaliteli gıda üretiminin ön koşulu olan kaliteli katkı maddelerini yakından tanımak, sektördeki en yeni ürünler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen; daha yüksek standartları hedefleyen üreticiler, pazar paylarını arttırabilecekleri ve yeni aromalar keşfedecekleri etkin bir platform olan FOTEG İSTANBUL fuarında buluşmaktadırlar.
» Gıda Ambalajlama ve Sistemleri
Ambalajlama ve lojistik, gıda sektörü için hayati önem taşıyan faktörlerdendir. Ürünleriniz ne kadar kaliteli olursa olsun, gelişmiş bir ambalaj ve lojistik sisteminiz yoksa kalitenizi korumak mümkün değildir. Son yıllarda Türkiye'de bu bilincin oluşmaya başlamasıyla, ambalaj ve lojistik sektörleri büyük önem kazanmış, bu alanda son çıkan ürünlere olan talep hızla artmıştır. Son yıllarda gıda ambalajlama makinaları ithalatı % 12'lik bir artışla hızla büyümektedir. FOTEG İSTANBUL ambalajlama, taşıma, depolama ve dağıtım konularında, dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonellerini bir araya getirerek kazançlı işbirliklerinin oluşturulacağı verimli bir ticari ortamdır.
» Unlu Mamül Teknolojileri
FOTEG İSTANBUL unlu mamuller üretim sektörünün en yeni ürün ve hizmetlerle buluşacağı, uluslararası iş bağlantıları kurabileceği ve bilgi alışverişinde bulunabileceği etkin bir platformdur.
» Gıda Güvenliği ve Hijyen
Bilindiği gibi günümüzde insan sağlığı en önemli konudur. Sağlığımızı etkileyen çeşitli etmenlerin başında ise beslenmemizi sağlayan gıda ürünleri gelmektedir. Bu nedenle gıda işletmeleri; ürünlerin, güvenli ve hijyen standartlarına uygun şartlarda üretilmesi, bunun sürekliliğinin sağlanması ve tüketiciye sağlıklı koşullarda ulaştırılmasından sorumludur. Ayrıca üretilen tüm gıda ürünlerinin, her aşamada sağlığa ve uluslararası kalite koşullarına uygunluğunun belgelendirilmesi, hem iç pazar hem de Türkiye’nin gıda ihracatı açısından büyük önem taşımakta ve Avrupa Birliği ile entegrasyonda, gıda güvenliği ve hijyen en önemli konulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu aşamada; Ar-Ge merkezleri, gıda laboratuarları çalışmaları, bu çalışmalar için ihtiyaç duyulan yeni teknolojiler, cihazlar, donanım ve ekipmanlar, belgelendirme hizmetleri ön plana çıkmaktadır.
RESMİ FUAR SAYFASI İÇİN TIKLAYIN