HİJYEN EĞİTİMİ
Sayın Üyemiz,
T.C. Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Odamıza gönderilen yazıda,
Bilindiği üzere ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri, ekşi hamur ekmeği ve sade pidenin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, muhafazası, taşınması, pazarlanması ile ilgili kurallar ve bu ürünlerin özellikleri 01.04.2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında belirlenmiştir.
Tebliğin 2 numaralı ekinin 10. Maddesindeki “Bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Bu tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; ilgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapar” hükmüne istinaden; Bakanlık ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 25.01.2012 tarihinde yapılan protokol, 18.01.2017 tarihinde yenilenmiştir.
Bu nedenle, İl, İlçe merkezleri ve merkeze bağlı belediye sınırları içerisinde yer alan ve odamıza bağlı olarak faaliyetini sürdüren ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri, ekşi hamur ekmeği ve sade pide üretim faaliyetinde bulunan ekmek fırınlarında üretim, dağıtım ve satış işlerinde çalışan ve bugüne kadar eğitim almamış veya eğitimin geçerliliği sona ermiş personel için başvuruların aşağıdaki online kayıt üzerinden yapılarak bildirilmesi halinde başvurular İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gönderilecektir. Eğitim tarihleri 2017 Ekim ve Kasım ayı içerisinde planlandığından başvuruların 2017 Eylül ayı sonuna kadar yapılmasını rica ederiz.
Saygılarımızla,
Detaylı Bilgi İçin:
T.C. Afyonkarahisar Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
Ali Çetinkaya Mah. Ali Çetinkaya Blv. Merkez/Afyonkarahisar
Tel: 0272 213 71 00 Faks: 0272 212 04 49
Özlem Güneri / Mühendis
Online Kayıt İçin Tıklayın
Ekleme Tarihi:23.05.2017
Okunma Sayısı:1644