ATSO KOBİ AKADEMİSİ’NDEN “GÜVENLİ VE GÜVENİLİR GIDA, COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER” EĞİTİMİ
#ATSOKOBİAkademisi etkinlik takvimi çerçevesinde “Güvenli ve Güvenilir Gıda, Coğrafi İşaretli Ürünler” eğitimi ATSO’da gerçekleştirildi. Toplantının açış konuşmasını Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sömer yaptı. Sömer, “ATSO KOBİ Akademisi’nin “Güvenli ve Güvenilir Gıda, Coğrafi İşaretli Ürünler” eğitimine hoş geldiniz. Sizleri şahsım ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Coğrafi işaret, tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün söz konusu karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalitenin işareti. Coğrafi işaret tescili ile kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesi ile yerel niteliklere bağlı olarak belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunması sağlanmış oluyor.
Değerli üyelerimiz, Oda olarak biz de bu durumun öneminin farkında olarak Afyon Sucuğu, Afyon Pastırması, Afyon Mermeri, Afyon Kaymağı, Afyon Manda Yoğurdu ve Afyon Keçesi’nin coğrafi işaret tescilini almış durumdayız. Aynı zamanda bu ürünler üzerinden etiket kullanma hakkı, düzenli denetimler, ulusal ve uluslararası çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz. Buna ek olarak, bu süreçlerin yaygınlaşması ve tüm üyelerimizin farkındalığını artırmak adına bu eğitimimizi ATSO KOBİ Akademisi Eğitim Takvimimize ekledik. Eğitimimizde Afyonun marka değerleri, güvenilir gıdada coğrafi işaretlerin yeri, denetimin önemi, AB Komisyonunda tescilin önemi konularına değinilecek. Eğitimimizde bizimle birlikte olan Huriye Özener Hanımefendiye ve siz değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyor; verimli bir eğitim geçirmeyi dileyerek sizleri tekrar saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”
Sömer’in konuşmasının ardından Huriye Özener güvenli - güvenilir gıda ve coğrafi işaretli ürünler ile ilgili detaylı sunum yaptı. Eğitim, Katılım Belgeleri’nin takdiminin ardından sona erdi.
Ekleme Tarihi:13.08.2024
Okunma Sayısı:35