YALIN ÜRETİM VE İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ EĞİTİMİ

Sayın Üyemiz,

26 Kasım 2016 Cumartesi günü yapılmasını planladığımız “Yalın Üretim ve iyi uygulama örnekleri” eğitimini verecek olan firmanın programından kaynaklanan zorunlu değişiklik nedeniyle eğitim 03 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 10:00’ da düzenlenecektir. Eğitimci Sayın Engin EROĞLU’ nun sunumunda aşağıda yer alan içerik ve programla gerçekleştirilecek eğitime teşriflerinizi bekleriz.

    

Eğitim ücretsiz olup eğitime katılanlara “Katılım Belgesi” verilecektir. Eğitime online kayıt için lütfen tıklayınız.

Saygılarımızla,

 

Ferah BEKTEŞ

Genel Sekreter Vekili

 

 

Tarih

03 Aralık 2016 – Cumartesi

Bilgi ve İletişim

Saat

Kayıt   : 09:45

Eğitim : 10:00 - 17:00

Eğitime online kayıt buradan yapılabilir.

 

Kayıt için son tarih ve saat:

02 Aralık 2016 Cuma / Saat:17:00

İrtibat:

Tel. 0 850 346 03 03  

Yer

ATSO 4.Kat

Konu

Yalın Üretim ve İyi Uygulama Örnekleri

 

Eğitmen

 

Engin EROĞLU

 

 

 

 

İÇERİK

Yalın üretim kavramı ve teknikleri hakkında katılımcıları bilgilendirmek, yalın dönüşümün başarılı olması için öncelikli yapılması gerekenleri paylaşmak ve başarılı uygulamaları irdelemek

KONU BAŞLIKLARI

Yalın Üretim Kavramı, Özellikleri

İsraf (Muda) Kavramı

Geçiş Süreci Kavramı

Yalın Üretim Teknikleri

Tam Zamanında Üretim (JIT)

Takt Zamanı

Tek Parça Akışı

Çekme Sistemi, Kanban, FIFO, Supermarket

Jidoka, Poka Yoke

Otonomasyon

Karma Üretim

5S, TPM, SMED Kısa Bilgilendirme

İşletmelerde Kaizen Çalıştayı Sistematiği

Başarılı Kaizen Çalıştayı Örnekleri

Eğitim Süresince Yapılacak İnteraktif Aktiviteler

-          Just İn Time Oyunu

-          5S Oyunu

EĞİTİMCİ: ENGİN EROĞLU

ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1995’te mezun olduktan sonra, aynı yıl Türk Demirdöküm Fabrikaları AŞ’de Arge mühendisi olarak işe başlamıştır.  Sırasıyla Arge – Pazarlama – İhracat – Üretim – Yalın Üretim bölümlerinde görev almıştır. Üretim Müdürü iken Demirdöküm’ deki ürün bazlı organizasyona özgü olarak “Su Isıtıcıları Ürünlerinin (Şofben-termosifon-boyler-ısı pompası)” tüm değer zincirinden sorumlu olmuştur. Bu organizasyon yapısında, yeni ürün geliştirme, ürünleri devreye alma, yatırım ve fabrika planlama, üretim, üretim programlama, malzeme planlama ve tedarik, bakım ve mevcut ürün iyileştirme süreçlerinin hepsini birden yönetmiştir. Pazarlama ve ihracat tecrübeleri de hem pazarlama-satış süreçleri hem de müşteri odaklı ürün geliştirme ve üretim hakkında geniş tecrübeler kazanmasını sağlamıştır.

 

Bunlara ilave olarak, 2008 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni de bitirmesi, bir işletmenin yönetim, finans ve muhasebe dahil tüm fonksiyonlarına hakim olmasını sağlamıştır.

 

2010 yılında Demirdöküm’de Yalın Üretim Sistemine geçiş kararı ile birlikte “Yalın Üretim Müdürü” olarak görev almış olup, Yalın Ofis’i kurarak tüm Yalın Üretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve sürekliliğinin sağlanmasından sorumlu olmuştur. Bu süreçte Yalın Üretim Sistemi ve Teknikleri hakkında yaklaşık 1700 kişiye toplam 5400 adamxsaat teorik ve uygulamalı eğitim vermiştir. Bu tekniklerin başlıcaları, JIT, Jidoka, PokaYoke, VSM, TPM, SMED, 5S, Kanban, Milkrun, FIFO, Heijunka, Görsel Yönetim, Standartlaştırma, olarak söylenebilir.

Sistemin yerleştirilmesi ve yaygınlaştırılmasında yoğun olarak “Kaizen Çalıştayları” yapmıştır. Demirdöküm’de “Yalın Üretim Sistemini” yerleştirdikten sonra, bağlı bulunduğu Vaillant Group’ta da 2012 yılından itibaren grup bazında “Yalın Üretime” geçilme kararı alınmıştır ve adına “Vaillant Production System” (VPS) verilmiştir. Temelde aynı prensiplere sahip olan VPS’nin de Demirdöküm’de yerleştirilmesinden sorumlu olarak “VPS Plant Coach” görevini almıştır.

 

Gerçekleştirdiği 74 çalıştay ile verimliliğin artışında, alan tasarrufunda, malzeme stoklarının azaltılmasında, geçiş sürelerinin kısaltılmasında çok büyük iyileştirmeler sağlanmıştır.

 

Eylül 2014’te Demirdöküm’den ayrılarak Kasım 2014 itibariyle “Gemba Yalın Dönüşüm ve Yazılım” Firması’nı kurmuştur.

 

Ekim 2016 itibariyle başta Eskişehir olmak üzere, İzmir, Bursa, Ankara, Kayseri, Konya şehirlerinde çalıştığı 25’ten fazla firmada çalıştay sayısını 130 seviyelerine yükseltmiştir.

 

Bilecik Üniversitesi'nde 4. sınıflara "Yalın Üretim" dersi vermektedir. Kalder’ de de “Yalın Üretim” Eğitmenliği yapmaktadır.

 

1972 doğumlu olup, evli ve 2 çocuk sahibidir.

 

 

Ekleme Tarihi:18.11.2016

Okunma Sayısı:1656

HIZLI ERİŞİM

BİZE ULAŞIN Dörtyol Mah. 2078. Sokak No:11 03040 Merkez/AFYONKARAHİSAR
TELEFON +90 272 213 56 57
FAKS +90 272 213 56 60
E-POSTA info@afyonkarahisartso.org.tr
ÇAĞRI MERKEZİ 0 850 346 03 03

Sosyal Medya Akışları

Basında Biz